Het Project

Jazz Up, over Jazz in Limburg.

Stelling:

Jazzmuziek staat in al haar verschijningsvormen aan de basis van, en is geïntegreerd in eigentijdse en populaire muziek. Jazz wordt toegepast in gangbare en experimentele kunst en in geheel eigen (interdisciplinaire) richtingen. Jazz, van culturele meerwaarde, wordt gedragen, ondersteund en voortgestuwd.

Is dat zo? Hoe dan, waar, door wie, waarom?

Jazz Up, een project dat wil helikopteren; over jazz, in jazz, om jazz, aan jazz. Vanuit vogel- en kikkerperspectief in Limburg.

De makers trekken het veld in en doen verslag van ontmoetingen, beschouwingen, creatieve processen en knelpunten.

Invalshoeken: Limburg, de regio, kansen en bedreigingen, de betekenis uit het oogpunt van de spelers, het publiek, cultuurmakers en cultuurkrakers, de overheden…

Een project dat Jazz ziet als een muzikaal jargon, dat ruimte biedt om te verklanken wat innerlijk leeft, muziek als poëzie, de speler aan het woord, op de tast, zoekend of virtuoos…

Een project over over het belang van jazz in algemeen, voor de streek, vestigingsklimaat, olievlek werking cultuur, culturele/provinciale marketing…

Een project met aan het woord de solist, de componist, de improvisator, de bandleider, de docent, de creator, de consument, de zakenman…hoe hangt de vlag erbij?

Jazz-Up een project met als resultaat diverse videoproducties, waaronder een documentaire, diverse portretten en een podcast met als centrale vraag: Jazz in Limburg, wie , wat, waar, wanneer, waarom?

Een autonoom project dat wordt mogelijk gemaakt door o.a. L1 TV, Slim, door de makers  Media Profile en CoDaZ, met medewerking van diverse jazz organisaties.